Müslüman halkın bölgeden göç etmemesi yönünde karar da alınmıştir

Müslüman halkın bölgeden göç etmemesi yönünde karar da alınmıştir
Erzurum Kongresi’nde “Müslüman halkın bölgeden göç etmemesi” yönünde karar da alınmıştır, sizce bu kararla ne amaçlanmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Erzurum Kongresi’nde görüşülen durumlar bölge halkının ve azınlıkların durumudur. Bu durumların Milli Mücadele üzerindeki etkisi ve faaliyetleri ortaya konmuştur. Ne olursa olsun Müslümanların yerinden yurdundan olmayarak bölgenin tamamen boşaltılmaması gerektiği ve demografik yapının bozulmaması gerektiği ortaya konmuştur.

  • Nüfus dağılımı çoğunluğunun azınlıklara geçmesini önlemek (Özellikle doğuda Ermeniler, Batıda ve Karadeniz’de Rumlara)
  • İaşe ve mesken sıkıntısını önlemek. (Göç eden halk tüketici durumuna geçecekti. Ekim alanları azalacaktı)
  • Asker bulmada güçlüğü önlemek. Ordu ve Kuva-i Milliye’yi halk oluşturuyordu. Halk göç ettiğinde asker ve savaşan kişi bulmak zorlaşacaktı.

16
2
3
1
0
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.