Müslüman, neden her zaman Allah’a güvenmelidir

Müslüman, neden her zaman Allah’a güvenmelidir
Müslüman, neden her zaman Allah’a (c.c.) güvenmelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslüman’ın kelime anlamı teslim olan, boyun eğen demektir. Müslüman Allah’a boyun eğer ve sadece O’na teslim olur. Bu yönden bakılırsa insan boyun eğdiği teslim olduğu Rabbine her zaman güvenebilir.

Bizler Allah (c.c.)’a yeterince güveniyor muyuz? Allah (c.c.) bize yeter diyebiliyor muyuz? diye sizlere bir soru yöneltsem cevap aslında çok farklı olmaz. Tabi ki güveniyoruz diyeceğiz ben de dâhil. Fakat hayatımıza baktığımızda bu söz ne kadar yerine oturuyor buna bakmak gerekiyor.

Bizim önderlerimiz, örneklerimiz bu sözü nerelerde kullanmış, bu söz onlar için ne ifade ediyor bakalım.

Rasul (s.a.v.) Mekke’de o kadar bunaldı ki Taif’deki akrabalarının yanına teselli bulmaya gitti. Taife gittiğinde umduğunu bulamadığı gibi çok farklı bir durumla karşılaştı. Rasul (s.a.v.)’un Taif’e sığınmasını kabul etmeyi bırakın Taif’liler O’nu sokaktaki çocuklara taşlattılar. Rasul (s.a.v.) yaralandı. Zeyd r.a ile beraber Taif’in dışına zor çıktılar. Şehrin dışında tefekküre daldı, kendisine yapılanları düşündü. Bu ara Cebrail (a.s.) geldi, O’na yapılanların intikamını Allah (c.c.)’ın alacağını, Taif’lilerin üstüne dağları indirip helak edeceğini söyleyince bakın Rasul (s.a.v.) ne dedi?

Hayır dedi Rasul (s.a.v.) belki bunlar değil ama belki bunların çocuklarından iman eden olur dedi.

1081
1180
1241
395
438
346
743
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.