Müslümanların canlarını, mallarını, din ve namuslarını korumalarına imkân sağlamaktır

Müslümanların canlarını, mallarını, din ve namuslarını korumalarına imkân sağlamaktır
Savaşa izin verilmesinin sebebi, Müslümanların canlarını, mallarını, din ve namuslarını korumalarına imkân sağlamaktır sözüyle ne anlatılmak istenmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Barış, sevgi ve rahmet peygamberi olan Hz. Muhammed (asm), esasında savaştan ve savaşmaktan hoşlanmazdı. İslam’ın Mekke döneminde kendisine ve Müslümanlara düşmanlık yapan, işkence eden ve şiddet uygulayanlara aynı yolla karşı çıkmamış, onlardan intikam alma yoluna gitmemiştir.

Mekke döneminde nazil olan Kur’an-ı Kerim ayetlerinde Hz. Peygamber (asm)’e ve inananlara sürekli sabır tavsiye edilmiştir. Müslümanlar maruz kaldıkları işkencelerden şikayet ettiklerinde Hz. Peygamber (asm) “Sabredin, ben savaşla emrolunmadım.” buyurarak onlara sabırlı ve metin olmayı öğütlemiştir.

132
21
11
10
104
23
38
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum