Müslümanların coğrafya alanında yaptığı çalışmaların diğer medeniyetlerdeki ilmî gelişmelere olan etkisini açıklayınız

Müslümanların coğrafya alanında yaptığı çalışmaların diğer medeniyetlerdeki ilmî gelişmelere olan etkisini açıklayınız
Müslümanların coğrafya alanında yaptığı çalışmaların diğer medeniyetlerdeki ilmî gelişmelere olan etkisini açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Müslümanların coğrafya alanında yaptığı çalışmaların diğer medeniyetlerdeki ilmî gelişmelere olan etkisini açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Müslüman coğrafyacılar, harita ve seyir tekniklerini geliştirerek denizcilerin ve kaşiflerin güvenli yolculuklar yapmalarına yardımcı oldular. Ayrıca coğrafi keşiflerin teşvik edilmesine katkıda bulundular ve bilimsel işbirliği ile coğrafya biliminin evrensel gelişimine katkı sağladılar. Coğrafi bilgilere erişim sağlayarak diğer medeniyetlerin bu bilgilere ulaşmasına olanak tanıdılar ve antik coğrafi eserlerin korunmasına katkıda bulundular.

142
33
136
32
32
52
71
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.