Müşriklerin, İslam dininin yayılması karşısında tepkileri nasıl olmuştur

Müşriklerin, İslam dininin yayılması karşısında tepkileri nasıl olmuştur
Müşriklerin, İslam dininin yayılması karşısında tepkileri nasıl olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müşriklerin Müslümanlara tepkileri

* Önemsememe, alay etme, Müslümanları önemsememeleri, Müslüman kişileri küçük görmeleri ve Müslümanlarla alay etmeleridir.

  • Baskılar ve işkenceler yaptılar.
  • İftiralar attılar.Peygamberimizi müslümanların gözünden düşürmek için Ona iftiralar attılar. Deli, kâhin, sihirbaz, şair dediler.
  • Para, mal, makam teklif ettiler. Ona, davasından vazgeçmesi için ne istiyorlarsa vereceklerini söylediler. Zengin olmak istiyorsa para, mevki ve makam istiyorsa başkanlık, evlenmek istiyorsa istediği kadını vereceklerini belirttiler.
  • Ambargo uyguladılar. İnananları Ebu Talip mahallesine hapsedip toplumdan dışladılar. Müminlere toplumsal ve ekonomik ambargo uyguladılar. İnananlarla konuşmayı bıraktılar, alışverişi kestiler, onlara yiyecek ve içecek vermediler.
  • Alay ettiler.
  • Önemsemediler

246
652
1
279
253
80
431
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum