Mustafa Destici : Yargıya Gideceğim

Mustafa Destici : Yargıya Gideceğim
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Yeni Öğretim Geçiş Sistemine ilk tepki Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’den geldi.

Destici yaptığı açıklamada, bu sene 8. sınıfa gidecek bir kız öğrenci babası ve velisi olarak sayın milli eğitim bakanına ve hükümete seslenmek istediğini belirtti. Destici, bu sistem ile 7. Ve 8. Sınıf öğrencilerinin mağdur olacağını kaydetti.

Destici açıklamasında, “Bugün açıklanan Yeni Öğretim Geçiş sınav sistemi bana eskiden imam hatip liselilerinin önünü kesmek için tüm meslek liselilerin mağdur eden düzenlemeleri hatırlattı.” Dedi.

ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETMEYE KİMİN HAKKI VAR.

Destici açıklamasında şunları söyledi: “Farklı saik’lerinden dolayı dershaneleri kapatmak ya da işlevsiz hale getirmek için anlaşılması ve uygulanması güç karmaşık bir sistemi okulların açılmasına 12 gün kala dayatmak hangi bilimselliğin ya da maarif anlayışının gereği olabilir. Şunu bilin ki, bu uygulama belki geçici bir süre dershanelere zarar verebilir. Bu uygulama ile birlikte yoksul ve orta gelire sahip veliler çocuklarını dershaneye gönderme, özel ders aldırma şansı kapanacak, sadece gelir düzeyi yüksek zengin aile çocukları özel ders imkânı aldıracaklardır. Eski sisteme göre hazırlık yapan öğrenciler ve biz velilere bu değişiklik acaba neden sorulmadı. Eski sistemde bir sınav stresi yaşayan çocuklarımız şimdi bir yılda 12 sınav stresi yaşayacaklar. 6. 7 sınıfı eski sisteme göre okuyan ve ona göre liselere girmek için hazırlanan öğrencilerimizin mağduriyetini kim ortadan kaldıracak. Ya da onları mağdur etmeye kimin hakkı var. Bu sistemin daha iyi anlaşılması ve geniş kesimlerin görüşü alınarak ileride kısa bir süre sonra yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaması adına en önemlisi de şuanda 7 ve 8. Sınıfta okuyacak öğrencilerin mağdur edilmemesi için yeni sistemin 2015- 2016 eğitim öğretim yılından geçerli olmak üzere uygulanması zaruridir. Adaletin tesis edilmesi ve öğrencilerimizin hak kaybı yaşamaması için bu düzenlemenin bu sene kesinlikle uygulanmaması gerekir. Bu uyarılarımız dikkate alınmaz gerekli düzeltmeler yapılmaz ise konuyu Büyük Birlik Partisi ve şahsım olarak yargıya taşıyacağımızı kamuoyu ile paylaşırım.”

200 MÜTEŞEBBİSİN DURUMU NE OLACAK?

Destici son olarak, “Önce sağlık meslek lisesi açma başvurularını kabul edip daha sonra sağlık bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortak bir yönetmelikte anlaşmaması üzerine 200 den fazla sağlık meslek lisesi açmak isteyen müteşebbisin hayatının karartılmak üzere olduğunu buradaki problem ortadan kaldırılmalı. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarının anlaşamaması nedeniyle 200 müteşebbis bir okul ruhsatı alamazken, nasıl oluyor da bir AK Partili milletvekili farkı illerde 7 okulun ruhsatını alabiliyor. Bunun cevabını yetkili kişilerden kamuoyu adına açıklanmasını bekliyoruz. Ayrıca bu okullara ön kayıt yaptıran öğrencilerin ve velilerin mağduriyeti nasıl giderilecek.” Diye konuştu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.