Mustafa Kemal Atatürk, Hayatta musiki lâzım mıdır? Hayatta musiki lâzım değildir; çünkü hayat musikidir

Mustafa Kemal Atatürk, Hayatta musiki lâzım mıdır? Hayatta musiki lâzım değildir; çünkü hayat musikidir
Mustafa Kemal Atatürk, “Hayatta musiki lâzım mıdır? Hayatta musiki lâzım değildir; çünkü hayat musikidir. Musiki ile alâkası olmayan yaratıklar insan değildirler konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mustafa Kemal Atatürk, “Hayatta musiki lâzım mıdır? Hayatta musiki lâzım değildir; çünkü hayat musikidir. Musiki ile alâkası olmayan yaratıklar insan değildirler. Eğer söz konusu olan hayat, insan hayatı ise musiki mutlaka vardır. Musikisiz hayat, zaten mevcut olamaz. Musiki hayatın neşesi, ruhu, sevinci
ve her şeyidir. Yalnız musikinin nev’i, üzerinde düşünmeye değer.” sözünü sizce neden söylemiştir? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Mustafa Kemal Atatürk, bu sözleriyle müziğin insan hayatında vazgeçilmez bir rol oynadığını ve sadece bir sanat dalı veya eğlence aracı olarak değil, aynı zamanda hayatın kendisinin bir parçası olduğunu ifade etmek istemiştir. Müziğin, insanların duygusal ifadesi, ruhsal beslenmesi ve yaşamın bir renk unsuru olduğunu vurgulamıştır. Atatürk, müziğin çeşitliliğini ve zenginliğini de önemsemiş, her tür müziğin üzerinde düşünmeye değer olduğunu belirtmiştir. Kısacası, Atatürk, müziği insan hayatının ayrılmaz bir parçası olarak görmüş ve insanların hayatlarını zenginleştiren bir unsur olarak kabul etmiştir.

306
60
22
21
19
20
254
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.