Mustafa Kemal Atatürk, ülkemiz için vakıfların varlığını neden önemli görmektedir

Mustafa Kemal Atatürk, ülkemiz için vakıfların varlığını neden önemli görmektedir
Mustafa Kemal Atatürk, ülkemiz için vakıfların varlığını neden önemli görmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk'e göre vakıflar bir ülke içerisindeki sosyal manada noksanlıkları belirlemek ve devletin erişemediği durumlarda bu noksanlıkları gidermek ya da devleti bilinçlendirmek açısından son derece önemli kuruluşlardır. Devlet bu kuruluşlar sayesinde hem eksiklerini görebilecek hemde halk bu kuruluşlar sayesinde daha iyi bir hayat yaşayabilir duruma gelecek.

Mustafa Kemal Atatürk de bunun bilincinde olan bir liderdi.Vakıfları destekledi ve kuruluşlarına ön ayak oldu. Hayatı boyunca vakıf kuruluşları ile iç içe yaşadı. Mustafa Kemal'e göre vakıflar bir ülkedeki sosyal anlamdaki eksiklikleri belirlemek ve devletin ulaşamadığı durumlarda bu eksiklikleri kapatmak ya da devleti bilinçlendirmek bakımından sorumludurlar.

1 Mart 1922'de T.B.M.M.'ni Açış Nutkundan

​"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim.

4
19
1
4
4
4
63
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.