Mustafa Kemal Atatürk’ün aşağıda verilen sözlerini okuyunuz

Mustafa Kemal Atatürk’ün aşağıda verilen sözlerini okuyunuz
Mustafa Kemal Atatürk’ün aşağıda verilen sözlerini okuyunuz, bu sözlerden yola çıkarak onun sanata ve müziğe verdiği önem hakkındaki düşüncelerinizi paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mustafa Kemal Atatürk’ün aşağıda verilen sözlerini okuyunuz. Bu sözlerden yola çıkarak onun sanata ve müziğe verdiği önem hakkındaki düşüncelerinizi paylaşınız.
“Bir millet, sanat ve sanatkârdan yoksunsa tam bir hayata sahip olamaz.”
“Hayatta müzik lazım değildir. Çünkü hayat müziktir. Müzik ile ilgili olmayan varlık insan değildir. Eğer söz konusu olan hayat, insan hayatı ise müzik mutlaka vardır. Müziksiz hayat zaten mevcut olmaz.”

Ödev cevabı kısaca : Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bir millet, sanat ve sanatkârdan yoksunsa tam bir hayata sahip olamaz." ve "Hayatta müzik lazım değildir. Çünkü hayat müziktir. Müzik ile ilgili olmayan varlık insan değildir. Eğer söz konusu olan hayat, insan hayatı ise müzik mutlaka vardır. Müziksiz hayat zaten mevcut olmaz." şeklindeki sözleri, Atatürk'ün sanata ve müziğe büyük bir önem verdiğini ve bunların hayatın ayrılmaz bir parçası olduğuna inandığını gösterir. Ona göre, sanat ve müzik, bir milletin kültürel zenginliğini belirleyen temel unsurlardır ve insan hayatının anlamını zenginleştiren önemli unsurlardır.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.