Mustafa Kemal ATATÜRK‘ün ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim sözünden neler anlıyorsunuz

Mustafa Kemal ATATÜRK‘ün ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim sözünden neler anlıyorsunuz
Mustafa Kemal ATATÜRK‘ün ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim sözünden neler anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk, sözünde sporcunun zeki ve çevik olmasının yanı sıra ahlaklı toplumsal olarak değerleri taşıyacak kişi olması gerektiğini yorumluyor. Beden ve vücut sağlığı olabilir ancak örnek birisi, çevresindeki insanlara karşı davranışlarının önemini anlatmaktadır. Güzel ahlaka sahip olmak her şeyden önce gelmektedir.Atatürk’ün güzel ahlaklı sporcu istemesinin altında “bir kişi başarılı olabilir ancak ahlaki olarak değerlerini kaybettiğinde her şeyini kaybeder” anlamı yatmakta. Toplumsal olarak sevilen saygı duyulan biri herkes tarafından desteklenir. Sporcu olmak zeki olmak kişiyi yanlış yola sürüklememeli. Aksine değerlerine sahip çıkarak yola çıkmalıdır.

Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.” Sözü, sporcuların zeki ve çevik olmaları gerektiğinin üzerinde durmaktadır. Elbette ki sporcular, çevik olmak durumundadır. Çevik olmak tek başına bir şey ifade etmese de zeki ve çevik olmak; çok şey ifade etmektedir. Zeki olan insan çevikliğini en güzel ve en yararlı bir şekilde kullanmak hususunda başarılı olacaktır. Yine hem çevik hem de zeki olan bir insan; spor dallarında da başarılı olacaktır.

2
1
25
4
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.