Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kadınlara boşanma, iş hayatında yer alma, seçme ve seçilme hakkı gibi haklar

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kadınlara boşanma, iş hayatında yer alma, seçme ve seçilme hakkı gibi haklar
Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kadınlara boşanma, iş hayatında yer alma, seçme ve seçilme hakkı gibi haklar tanınmıştır. Bu hakların tanınması adalet ve eşitliğin sağlanmasına nasıl katkı sağlamıştır? Söyleyiniz.

Soru : Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kadınlara boşanma, iş hayatında yer alma, seçme ve seçilme hakkı gibi haklar tanınmıştır. Bu hakların tanınması adalet ve eşitliğin sağlanmasına nasıl katkı sağlamıştır? Söyleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet döneminde kadınlara tanınan haklar, adalet ve eşitlik ilkesine büyük katkı sağlamıştır. Boşanma, iş hayatında yer alma, seçme ve seçilme hakları sayesinde kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliğine daha fazla adım atmış ve genel olarak toplumdaki adalet anlayışını güçlendirmiştir. Bu haklar, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını artırarak toplumsal rollerini genişletmiş ve demokratik değerleri güçlendirmiştir.

2
0
2
0
2
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.