Mustafa Kemal Nutuk adlı eseri neden yazmıştır

Mustafa Kemal Nutuk adlı eseri neden yazmıştır
Mustafa Kemal Nutuk adlı eseri neden yazmıştır, bu eserin yazılış gerekçeleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk eserinde Cumhuriyete kadar olan dönem zorluklarını, başarıları, zaferleri, çok çalışmanın getirdiklerini, milletin bu toprakları vermemek adına yaşadığı zorlukları ve milli mücadele dönemini anlatır. Son kısmını Gençliğe Hitabe ile bitirmesinin sebebi, gençliğe çok fazla önem veriyor olmasıdır. Atatürk, bir çok sözünde belirtmiştir ki onun tüm ümidi gençliktedir. Biz gençler olarak onun bıraktığı cumhuriyete sahip çıkmalıyız.

  • Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda yapılanları ve mücadeleleri milletine aktarmak, yapılanların anlaşılmasını sağlamak
  • Osmanlı Devleti’nin son günleri, Millî Mücadele süreci ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu hakkında birinci elden yazılmış bir kaynak oluşturmak
  • Nutuk ile geçmişi anlatıp aynı zamanda gelecekte olabilecek tehlikelerin önceden görülebilmesi için alınacak dersleri çıkarmaktır.

2
0
2
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.