Mustafa Kemal’in annesine rağmen Selanik Askerî Rüştiyesine kaydolması ve askerlik mesleğini seçmesi

Mustafa Kemal’in annesine rağmen Selanik Askerî Rüştiyesine kaydolması ve askerlik mesleğini seçmesi
Mustafa Kemal’in annesine rağmen Selanik Askerî Rüştiyesine kaydolması ve askerlik mesleğini seçmesi onun hangi kişisel özelliklere sahip olduğunu gösterir? Söyleyiniz.

Soru : Mustafa Kemal’in annesine rağmen Selanik Askerî Rüştiyesine kaydolması ve askerlik mesleğini seçmesi onun hangi kişisel özelliklere sahip olduğunu gösterir? Söyleyiniz.

Cevap : Mustafa Kemal’in üniformaya olan yakınlığı, içtenliği; karşılaştığı subayların birbirleriyle olan ilişkilerini kendi karakterine yakın görmesi ; mahalleden tanıdığı olan Binbaşı Kadir Bey’den yardım ve destek beklentisinin olumlu sonuçlanması sebebiyle askerlik mesleğini tercih etmiştir. Yukarıdaki sebeplerden dolayı Mustafa Kemal Atatürk askerlik mesleğini seçmiştir. Askerlik süreci içine girdiğinde ise Atatürk bu mesleği daha bir çok sevmeye başlamıştır. Nitekim kazandığı sayısız zaferler, onun ne denli doğru bir tercih yaptığını da ortaya koymaktadır.

2
321
0
17
0
2
312
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.