Mustafa Kemal’in çocukluk yıllarının geçtiği Balkan Yarımadasının toplumsal ve kültürel yapısı

Mustafa Kemal’in çocukluk yıllarının geçtiği Balkan Yarımadasının toplumsal ve kültürel yapısı
Mustafa Kemal’in çocukluk yıllarının geçtiği Balkan Yarımadasının toplumsal ve kültürel yapısı hakkında araştırma yapınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Mustafa Kemal’in çocukluk yıllarının geçtiği Balkan Yarımadasının toplumsal ve kültürel yapısı hakkında araştırma yapınız.

Selanik’te Türklerden başka Rumlar, Bulgarlar, Sırplar, Yahudiler ve Ermeniler de yaşıyordu. Selanik kentinde Türkler diğer uluslara göre nüfusu fazlaydı. Selanik, Osmanlı sınırları içerisinde sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan gelişmişti. Avrupa’da oluşan yeni fikirler ve düşünceler Osmanlı topraklarında önce Selanik’e ulaşırdı. Fransız İhtilali ile ortaya çıkan milliyetçilik akımı, Makedonya’nın sosyal yapısından dolayı bu bölgede hızla yayılmıştır.

Mustafa Kemal'in çocukluk yıllarının geçtiği Balkan Yarımadası, Türklerden başka Rumlar, Bulgarlar, Yunanlılar, Ermeniler, Yahudiler, Sırplar gibi birçok millete ev sahipliği yapmaktaydı. Yani çok uluslu bir topluma sahipti. Tüm uluslar birbirleriyle kültürel olarak etkileşim içindeydi.

Bu sebeple bu bölgede yaşayan Türkler de Anadolu Türklerine göre farklı bir yaşam içindeydi. Selanik şehri ve çevresinde daha yoğun olarak Türkler bulunuyordu.

Balkanlar, Osmanlı'nın Avrupa'ya açılan kapısı olduğundan kültürel ve ekonomik açıdan zengin bir yapıya sahipti. Avrupa'da gelişen fikir ve kültür akımları Osmanlıya Balkanlardan giriyordu.

1649
409
702
182
205
908
1733
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum