Mustafa Kemal’in Derne ve Tobruk’taki çalışmaları ona hangi alanlarda tecrübe kazandırmıştır

Mustafa Kemal’in Derne ve Tobruk’taki çalışmaları ona hangi alanlarda tecrübe kazandırmıştır
Mustafa Kemal’in Derne ve Tobruk’taki çalışmaları ona hangi alanlarda tecrübe kazandırmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal, Trablusgarp’ta Kolağası yani Kıdemli yüzbaşı olarak gönüllü görev almıştır. Derne ve Tobruk’ta önemli çalışmalarda bulunarak önemli tecrübeler de kazanmıştır. Trabslugarp’ın kaybedilmesi ve İtalyanların o alanda üstün güç olması nedeniyle Uşi Antlaşması yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Mustafa Kemal’in Derne ve Tobruk’taki çalışmaları ona özellikle Milli Mücadele, Kurtuluş Savaşı gibi alanlarda önemli bir tecrübe olmuştur. Mustafa Kemal bu sayede askeri başarılar kazanmaya devam etmiş ve yeni bir devletin kurulmasında muktedir olmuştur. Mustafa  Kemal’in askeri ve siyasi tecrübeleri onun 15 yıl cumhurbaşkanı sıfatını taşımasını da sağlamıştır.

407
92
104
11
8
26
390
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.