Mustafa Kemal’in İstanbul Anadolu’ya egemen değil bağlı olmak zorundadır

Mustafa Kemal’in İstanbul Anadolu’ya egemen değil bağlı olmak zorundadır
Mustafa Kemal’in İstanbul Anadolu’ya egemen değil bağlı olmak zorundadır sözünü Damat Ferit Hükûmeti ile ilişkileri açısından değerlendiriniz.

İstanbul Hükumetine açık bir çağrıdır bu söz. Çünkü yıllarca İstanbul'dan padişah ayağıyla yönetilen Anadolu halkı artık efendi olmuş, kendi kendini yönetecek gücü elde etmiştir. Bundan dolayı da İstanbul artık Anadolu'ya hükmedecek bir yapı değil ancak ona bağlı olacak bir yer olarak düşünülmelidir.

Anadolu’daki milli direnişin halkın desteği ile halk kendini yönetecek gücü elde etmiştir. Bundan dolayı İstanbul hükumeti eski gücünü kaybetmiş, Anadolu’ya hükmedecek gücü kalmamıştır.

Damat Ferit’in Anadolu hareketini saf dışı etmesine karşılık Mustafa Kemal’in İstanbul’un eski egemenliğinin kalmadığının sadece eski Anadolu’ya bağlı bir yer olabileceği çağrısıyla İstanbul saf dışı edilmiştir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.