Mustafa Kemal’in kişilik özelliklerinin askerî başarılarına etkisi

Mustafa Kemal’in kişilik özelliklerinin askerî başarılarına etkisi
Mustafa Kemal’in kişilik özelliklerinin askerî başarılarına etkisini araştırınız. Edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

Soru : Mustafa Kemal’in kişilik özelliklerinin askerî başarılarına etkisini araştırınız. Edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap : İleri görüşlülüğünün askeri başarısında çok etkili olmuştur. Son derece dikkatlidir ve her şeyi en küçük ayrıntılarına kadar hesaplayabilir. Küçük olaylardan büyük sonuçlar çıkarabilmiştir. Son derece doğru karar veriyordu. Atatürk I. Dünya Savaşı’nın çıkacağını, Almanya’nın yenileceğini önceden görmüş ve söylemiştir. Rehberlik özelliği sayesinde Kurtuluş Savaşı’nda Türk halkına rehberlik ederek vatanı düşman elinden kurtardı. Ümitsizliğe yer vermemesi sayesinde asla umutsuzluğa kapılmayıp düşmanların elinden vatanımızı kurtardı. Vatan severliği Atatürk’ün en önemli kişisel özelliğidir. Vatanı savunmak için hiçbir fedakarlıktan kaçmamıştır.

875
501
541
257
188
272
1016
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.