Mustafa Kemal’in “vicdani görev” olarak tanımladığı görev nedir

Mustafa Kemal’in “vicdani görev” olarak tanımladığı görev nedir
Mustafa Kemal’in “vicdani görev” olarak tanımladığı görev nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Halkın kurtuluşu ve geleceği için hiç bir makam ve mevkiye güvenmeden halkın kendi kudretinden başka hiç bir şeye sığınmadan vatana hizmet borcu olarak görev tanımı yapılmıştır.

Atatürk tüm yaşamını ülkesine, milletine ve vatanına adamış, vatanını düşmandan kurtarma hedefini tüm hayallerinin üzerinde tutmuştur. Atatürk daha küçük yaşlardan itibaren ülkesini düşman işgalinden kurtarmayı kafasına koymuş ve tüm eğitimini buna göre yapmıştır.

Atatürk'ün vicdani görev olarak nitelendirdiği bu görev onun için sadece yaşamı boyunca değil öldükten sonra bile sona ermeyecek kutsal bir görevdir. Milletin kendisine duyduğu güveni ve minneti boşa çıkarmamak için elinden gelen herşeyi yapmıştır.

Atatürk bu vicdani görevin verdiği sorumlulukla birlikte milleti uğruna kendisinden çok sayıda fedakarlıklar yapmış bir liderdir. Bu yönüyle Atatürk kendisini Türk hisseden herkese örnek olmuştur. Bizler ülkemizi, topraklarımızı savunma ve koruma sorumluluğunu taşıyoruz. Aynı Atatürk'ün hissettiği gibi bizler de vicdani bir sorumluluğun altındayız. Türk ulusunun fertleri olarak her birimiz gerektiğinde bu vicdani sorumluluk ile hayatımızı hiçe sayarak elimizi taşın altına koymaya hazırız.

14
460
18
187
82
10
94
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.