Mustafa Kemal’in yerinde siz olsaydınız millî bilinci uyandırmak amacıyla neler yapardınız

Mustafa Kemal’in yerinde siz olsaydınız millî bilinci uyandırmak amacıyla neler yapardınız
Mustafa Kemal’in yerinde siz olsaydınız millî bilinci uyandırmak amacıyla neler yapardınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919’da Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a ayak bastı. Anadolu’ya geçen Mustafa Kemal, ilk iş olarak arkadaşlarıyla millî bilinci uyandırmaya çalıştı. Ben de Atatürk gibi ülkenin çeşitli illerine gider, halkı bilinçlendirir ve Milli Mücadeleyi başlatarak ülkemizi düşmanlardan kurtarmaya çalışırdım.

Mustafa Kemal, Milli Mücadele döneminde milli bilinci oluşturmak için elinden gelen her şeyi yapmıştır. Hükümete karşı hükümet kurarak evvelinde genelgeler yayınlanmasında ve kongreler yapılmasında etkili olmuştur. Düşmana karşı birlik olunması gerekliliğini dile getirmiştir.

Mustafa Kemal’in yerinde olsaydık, biz de milli bilincin oluşması için insanları bir araya toplanıp toplantılar yapar, insanların sokaklara çıkarak devletine ve milletine sahip çıkmalarını söylerdik.

4026
1389
2472
892
380
623
2560
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum