Müstemleke ne demek, TDK’ya göre müstemleke sözlük anlamı nedir

Müstemleke ne demek, TDK’ya göre müstemleke sözlük anlamı nedir
Müstemleke ne demek, TDK’ya göre müstemleke sözlük anlamı nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Müstemleke ne demek, TDK’ya göre müstemleke sözlük anlamı nedir

Ödev cevabı kısaca : Sömürge.

Müstemleke kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Müstemleke, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. Müstemleke kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir: Sömürge.

Müstemlekecilik, sömürgecili kolonyalizm, kolonicilik isimleri ile de bilinmektedir. Devletlerin başka devletleri, ulusları ya da toplulukları hem ekonomik hem de siyasi anlamda egemenliği altına alması haline verilen isimdir. Günümüzde bu yayılmacı siyaseti benimsemiş olan ülkeler bulunmaktadır. Bunun yanında bu şekilde yayılma göstermiş olan devletler de bulunmaktadır. Müstemlekecilik, sömürgecilik anlamına gelmektedir.

Müstemleke kelimesi cümle içerisinde doğru kullanım örnekleri

  • Liberalizm, müstemlekelerde tatbik edilmiş bir sistemdir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.