Mütahit nasıl yazılır

Mütahit nasıl yazılır
Müteahhit mi, yoksa mütahit mi yazılır doğru yazılışı hangisidir, müteahhit ne demek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müteahhit; yüklenici, üstenci. Yapım ya da ticaretle ilgili bir işi başkası adına yapmayı üstüne alan kimse. Arapça hd kökünden gelen mutaahhid "taahhüt eden" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça taahhud "sözleşme ile bir yükümlülük alma" sözcüğünün tefeul vezni (V) failidir.

Müteahhit veya yüklenici veya üstenci sözleşme ve kontrat ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişiye verilen addır. Ancak müteahhit kavramı daha çok inşaatı yapan özel veya tüzel kişilerle özdeşleştirilmektedir. Terim aşağıdakileri ifade edebilir: 

Müteahhit nasıl yazılır

Bu kelimenin “mütahit mi, müteahhit mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı müteahhit şeklinde olmalıdır.

✘ mütahit (yanlış kullanım)
✔ müteahhit (doğru kullanım)

Müteahhit cümle içinde kullanımı

  • Bundan sonra müteahhit eline çay verenin burnuna karıncalar dolsun! Abidin Dino
  • Kentsel dönüşüm için müteahhitle anlaştılar.
  • Arkadaşı uzun yıllardır müteahhitlik yapıyor.
  • Müteahhit bizim projeden çekildiğini açıkladı.

Müteahhit kelimesinin eş ve yakın anlamlısı, anlamdaşı yüklenici, üstenci.

Soru : Yüklenici, üstenci anlamına gelen kelimenin TDK'ya göre doğru yazılışı hangisidir?

A- Mütahit
B- Müteahhit

Cevap : Müteahhit

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.