Mutfaklarda sıkça kullandığımız sirke ve limon suyunun mermerden yapılmış mutfak tezgâhına damlamamasını isteriz

Mutfaklarda sıkça kullandığımız sirke ve limon suyunun mermerden yapılmış mutfak tezgâhına damlamamasını isteriz
Mutfaklarda sıkça kullandığımız sirke ve limon suyunun mermerden yapılmış mutfak tezgâhına damlamamasını isteriz, sizce, bunun sebebi nedir, neden mutfak mermeri üzerine kesilmiş limonu bırakmak detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mutfaklarda sıkça kullandığımız sirke ve limon suyunun mermerden yapılmış mutfak tezgâhına damlamamasını isteriz. Sizce, bunun sebebi nedir? Neden mutfak mermeri üzerine kesilmiş limonu bırakmak istemeyiz?

Ödev cevabı kısaca : Limon suyu ve sirke gibi asit içeren maddeler, mermer gibi kalsiyum karbonat içeren yüzeylerle temas ettiğinde reaksiyona girerler. Bu reaksiyon sonucunda, mermerin yapısındaki kalsiyum karbonat çözünebilir hale gelir ve çözünme meydana gelir. Bu durum, mutfak tezgahındaki mermer yüzeyinin aşınmasına ve lekelenmesine neden olabilir. Bu nedenle, kesilmiş limonu veya sirkeyi mermer tezgaha bırakmak istemeyiz çünkü bu asit içeren maddelerin yüzeyde hasar oluşturmasını ve estetik bir görünüme zarar vermesini önlemek istiyoruz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.