Müzik dersini yaptığımız sınıfta daha kaliteli ses elde edebilmek

Müzik dersini yaptığımız sınıfta daha kaliteli ses elde edebilmek
Müzik sınıfımızda, daha kaliteli ses elde edebilmek için basit materyaller kullanarak neler yapabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Müzik dersini yaptığımız sınıfta daha kaliteli ses elde edebilmek için neler yapmalıyız araştıralım.

Cevap : Sınıftaki ses kalitesini yükseltmek istiyorsanız Şunları yapmalısınız

Ses dalgalar halinde yayılır. Sınıf ortamında kalabalık eden eşyaların toparlanması, duvarların yalıtımlı malzemeler ile kaplanması, enstrüman çalan kişilerin bir sıra içerisinde aynı yönde oturması dalgaların yayılımını kolaylaştıracaktır. Bu durum da kulağa sesin daha hoş gelmesini sağlar.

Ayrıca evde akıllı telefondan bir şarkı açıp telefonu hoparlör kısmı tabanına denk gelecek şekilde boş bir su bardağının içine koyup neler olduğunu gözlemleyebilirsin. Ses dalgaları çarpıp dönerek daha iyi duyulur. Bu örnekten yola çıkarak sen de sınıfında buna benzer çözümler üretebilirsin.

Dipnot: Bağırırken ellerimizi ağzımıza götürüp çanak şeklinde tutmamızın sebebi de aynıdır. Ses dalgalarının yana değil ileri doğru yayılmasını sağlamak. Böylece ses daha uzaklara erişir.

Soru : Müzik sınıfımızda, daha kaliteli ses elde edebilmek için basit materyaller kullanarak neler yapabiliriz? Aşağıya yazalım ve uygulayalım.

Cevap : Enstrom anların seslerini daha iyi algılamak için oda içerisindeki eko yapabilecek araçları kaldırmak veya eko yamasını engellemek.
Veya odanın içerisinde fazladan ve boş araç gereç varsa kaldırmak.
Daha verimli ses kalitesi almak istiyorsanız anfi adı verilen hoparlör sistemini kullanabilirsiniz. Hem daha fazla ses çıkar hem daha verimli ses alırsınız.
Veya imkanınız var ise yalıtım yapmanızı tavsiye ederim.
Hatta bütçeniz var ise kapılar pençeler daha odanın her yerini ses yalıtımının yapın.

Yumurta kartonu gibi olan kaliteli süngerimsi bir madde yardımı ile hem sesi emer Eko yapmaz. Hem dışardan gelen sesi içeriye vermez içeriden gelen sesi de dışarıya çıkarmaz.

5204
4651
4141
1030
1025
1136
3507
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
14 Yorum