Müzik insanları olduğu kadar başka canlıları da etkiler mi

Müzik insanları olduğu kadar başka canlıları da etkiler mi
Müzik insanları olduğu kadar başka canlıları da etkiler mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müzik, ritmik seslerin düzeninden oluşan bir ses olarak insan ve diğer canlıların hayatında bir öneme sahiptir. Ritmik seslerin sinir sisteminde bazı değişikliklere neden olduğu ve canlıların hareket ve anlayış sisteminde bir farklılık oluşturduğu bilinmektedir.

Müzik insanları olduğu kadar canlıları da etkiler. Bir yılanın müzikle dans etmesi, sineklerin kanat çırpması, kuşların uçması, kedi ve köpeklerin yeme ve içmeye şartlanması örnektir.

Birçok evcil hayvan sahibi, kedi ve köpeklerin bütün gün evde bıraktıkları zaman radyoyu da açık bırakmayı tercih ederler. Charles Snowdon tarafından yapılan araştırmalarda, hayvanların müzikal tercihleri üzerinde insanların çok kritik etkisi olduğu gösterilmiştir. Şöyle söylüyor: 

"Bir köpeğin sahibi Mozart seviyorsa, kendisi de Mozart sevecektir. Sahibi rock müzik seven insanların köpekleri de rock müziği tercih ediyor."

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.