Müzikte tekrar işaretleri niçin kullanılır

Müzikte tekrar işaretleri niçin kullanılır
Müzikte tekrar işaretleri niçin kullanılır? Bildiklerinizi paylaşınız. Müzikte tekrar İşareti nedir, müzikte tekrar İşareti nerede kullanılır, müzikte tekrar İşareti hakkında bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Müzikte tekrar işaretleri niçin kullanılır? Bildiklerinizi paylaşınız.

Cevap : Kalın çizgi, ince çizgi ve üst üste iki nokta ile gösterilir. Üç çeşit tekrar işareti vardır. Birincisi porteyi yukarıdan aşağıya kesen kalın bir çizgiden sonra bir ince çizgi ve portenin üçüncü çizgisinin iki tarafında bulunan üst üste iki noktadan ibarettir. Anlamı kendisine dönülecektir.

İkincisi bunun tam tersidir. Yani ince çizgi ile iki nokta, kalın çizgiden öncedir. Anlamı; kendisinden dönülecektir.

Üçüncüsü kalın çizginin her iki tarafında da birer ince çizgi ile birer üst üste konulmuş iki noktadır. Anlamı; her iki tarafa dönülecektir. Bu işaretler notaların tekrar tekrar yazılmaması için kullanılır.

311
259
119
90
62
22
628
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum