N ile başlayan kaç ilimiz var

N ile başlayan kaç ilimiz var
Türkiye'de N harfi ile başlayan kaç il vardır, N harfi ile başlayan illerimiz, N ile başlayan şehirler hangi bölgelerdedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye'de 'N'' harfi ile başlayan toplam 2 tane il bulunmaktadır. Bu iller aşağıdaki gibidir;

  • Nevşehir
  • Niğde

N ile başlayan illeri kısaca tanıyalım

Nevşehir, İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir. Nevşehir, Muşkara adlı bir köy iken, şehir halini almaya başlamasından sonra, 18 yüzyılda Osmanlıca "yeni kent" anlamındaki bugünkü adını almıştır. Nevşehir, 6429 sayılı yasa ile Nevşehir 20 Temmuz 1954 tarihinde il haline getirildi. 

Niğde, İç Anadolu Bölgesi’nin güneydoğusunda ve Kapadokya bölgesinde yer alan merkezi Niğde kenti olan idari birimdir. Rakımı 1.229 m olan Niğde ilinin 2019 nüfusu 362.861’dir. Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Konya illerine komşu olan Niğde, güneyde Bolkar Dağları ile Mersin ilinden, güneydoğu ve doğudan Aladağlar’ın oluşturduğu doğal sınırlarla da Adana ilinden ayrılır. Çamardı ve Ulukışla ilçeleri Akdeniz Bölgesi'nde kalmaktadır.

N harfi ile başlayan iller hangi bölgelerde

İç Anadolu bölgesinde olan iller, Nevşehir ve Niğde.

Kaynak:Eğitim Sistem

319
369
322
317
317
468
338
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.