Naftalin ne işe yarar nerelerde kullanılır

Naftalin ne işe yarar nerelerde kullanılır
Naftalin yararları olduğu kadar zararları da olan bir maddedir ancak özellikle evde yer alan haşerelerden kurtulmak adına neredeyse herkes naftalini kullanmaktadır.

Naftalin ne işe yarar diyecek olursanız bu maddenin özellikle güveleri kovduğunu söyleyebiliriz. Naftalin nerelerde kullanılır sorunuza ise güve olan her yerde güvelerden korunmak adına bu maddeyi kullanabileceğinizi söyleyebiliriz.

Yavaş yavaş yaz aylarına elveda derken yazlık eşyalarımızı da rafa kaldırıp naftalinleme vakti geliyor. Ayrı dolabımızdan çıkaracağımız kışlık elbiselerimizde mis gibi naftalin kokuyordur. Peki, elbiselere neden naftalin konulduğundan haberdar mısınız? Bu yazı dizimizde sizlere sezonluk eşyalarımızı dolaplara kaldırırken neden naftalin kullandığımızdan bahsetmek istiyoruz.

Eminim ki hepiniz güvelerden haberdarsınızdır. Kış veya yaz sezonunda kaldırılan elbiselere güveler musallat olup eşyalarımızı yemekteler. Bir dahaki sezona eşyalarımızı çıkardığımızda yenilmiş kısımlarını görüp kahrı perişan olmamak adına eşyalarımızı rafa kaldırırken naftalinleyip de kaldırmaktayız. Naftalin salmış olduğu kimyasal öz ve koku sayesinde güvelerin eşyalarımıza musallat olmasını önlemektedirler. Güveleri merak ediyorsanız gözle görmek pekte mümkün değil. Sizlerle güveleri daha yakından görebilmeniz için büyültülmüş güve resmini paylaşacağız.

Güveler; odun, odun tozu, talaş, kumaş vb. ürünlere musallat olan bu ürünlere zarar veren böceklere ve kurtçuklara verilen ortak bir isimdir. Güvelerden kurtulmanın naftalin dışındaki diğer yolları ise eşyalarınızı güneşte havalandırınız ve açık havada bir maşa vasıtası ile vurarak temizleyiniz. Birde giysilerimizi katlayıp sıkış pıkış dolaplara koymak yerine giysilerinizi askılayarak muhafaza ediniz.

183
182
182
182
198
200
200
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum