Nahl suresi 10, 11, 12 ve 14. ayetlerinde anlatılan Allah’ın nimetleri

Nahl suresi 10, 11, 12 ve 14. ayetlerinde anlatılan Allah’ın nimetleri
Nahl suresi 10, 11, 12 ve 14. ayetlerinde anlatılan Allah’ın (c.c.) nimetleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Gökten suyu indiren O’dur. Ondan hem size içecek vardır, hem de hayvanlarınızı otlatacağınız bitkiler.”
“(Allah) su sayesinde sizin için ekinler, zeytinler, hurmalar, üzümler ve diğer meyvelerin hepsinden bitirir. İşte bunlarda düşünen bir toplum için büyük bir ibret vardır.”

“O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin hizmetinize verdi. Bütün yıldızlar da O’nun emri ile sizin hizmetinize verilmiştir. Şüphesiz bunlarda aklını kullanan bir millet için ibretler vardır.”
“O, taze et yemeniz ve takınacağınız süs eşyası çıkarmanız için denizi sizin hizmetinize verendir. Gemilerin orada suyu yara yara gittiğini görürsün. (Bütün bunlar) O’nun lütfundan nasip aramanız ve şükretmeniz içindir.”
(Nahl suresi 10, 11, 12 ve 14. ayetler.)

Yukarıdaki ayetlerde, Yüce Allah’a (c.c.) şükretmemizi gerektirecek hangi nimetlerden söz edildiğini belirleyiniz ve bunlar üzerinde arkadaşlarınızla konuşunuz.

Nimet, Allah'ın (c.c) insanlara verdiği rızık diyebiliriz. İnsanın yaşaması için verdiği güzellikler. Doğadaki tüm güzellikler nimettir.

1- Dünya
2- İnsan( kendimiz)
3- Konuşabilmemiz
4- Yemek
5- Su
6- Akıl
7- Organlarımız
8- Doğa, güneş ayi gece, gündüz
9- Ağaçlar, zeytin, hurma, üzüm ve diğer meyveler
10- Deniz

11- Öğrenebilme yeteneğimiz
12- Kur'an-ı Kerim
13- Merhamet duygumuz

190
176
178
11
9
18
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.