Nahl suresi 90. ayet ve Nisa suresi 135. ayetin meallerini https://kuran.diyanet.gov.tr/mushaf internet adresinden bularak yazın

Nahl suresi 90. ayet ve Nisa suresi 135. ayetin meallerini https://kuran.diyanet.gov.tr/mushaf internet adresinden bularak yazın
Nahl suresi 90. ayet ve Nisa suresi 135. ayetin meallerini https://kuran.diyanet.gov.tr/mushaf internet adresinden bularak defterinize not ediniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Nahl suresi 90. ayet ve Nisa suresi 135. ayetin meallerini https://kuran.diyanet.gov.tr/mushaf internet adresinden bularak defterinize not ediniz

Ödev cevabı kısaca :
Nahl suresi, 90. ayet, Muhakkak ki Allah adaleti, ihsanı, akrabaya karşı cömert olmayı emreder; hayâsızlığı, kötülüğü ve zorbalığı yasaklar. İşte Allah, aklınızı başınıza alasınız diye size böyle öğüt veriyor.
Nisa suresi, 135. ayet, Ey iman edenler! Kendinizin veya anne babanızın ve akrabanızın aleyhine bile olsa adaleti ayakta tutun, Allah için şahitlik eden kimseler olun. (İnsanlar) zengin olsunlar, yoksul olsunlar Allah onlara sizden daha yakındır. Öyleyse siz hislerinize uyup adaletten ayrılmayın. Eğer adaletten sapar veya üzerinize düşeni yapmaktan geri durursanız bilin ki Allah yaptığınız her şeyden haberdardır.

21
30
6
0
1
0
227
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.