Nakşi ve Nakşibendi kavramları sizlere neler çağrıştırmaktadır

Nakşi ve Nakşibendi kavramları sizlere neler çağrıştırmaktadır
Nakşi ve Nakşibendi kavramları sizlere neler çağrıştırmaktadır, Nakşibendilik hakkındaneler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kalbe Allah zikrini hiç çıkmayacak şekilde nakış gibi işledikleri ve ondan hiç kopmadıkları için, gizli zikir sahiplerine Nakşibendî denmiştir.

  • Nakşibendilik, Muhammed Bahauddin Nakşibend’in (ö. 1389) görüş ve düşüncelerine dayanan tasavvufi bir yoldur.
  • “Nakış yapan” anlamına gelen Nakşibend, Nakşibendi mürşidlerinin, kalbi dünyadan âhirete bağladığı düşünüldüğü için bu adı almıştır. Nakşibendi Tarîkat’ında genelde sessiz zikir uygulanır.
  • Allah’ı çok zikretmek, dinin emir ve yasaklarına titizlikle uymak, dünya malına karşı hırslı olmamak, bütün canlılara iyilik etmek, hayır işlerine yönelmek Nakşibendilikte en çok tavsiye edilen davranışlardandır.
  • Nakşibendilik’te insan günlük işlerinin ve sorumluluklarının yapmalı, ama Allah’a karşı sorumluluğunu asla ihmal etmemeli ve Allah’ı çokça zikretmeli

17
4
2
1
1
36
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.