Namaz ibadeti insanın güzel ahlaklı olmasına nasıl katkı sağlar

Namaz ibadeti insanın güzel ahlaklı olmasına nasıl katkı sağlar
Namaz ibadeti insanın güzel ahlaklı olmasına nasıl katkı sağlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Namaz ibadetine devamlı devam edildiğinde/aksatılmadığında insanın ahlakını güzelleştirir. Çünkü Allah Teala ankebut süresinden namaz gibi ibadetlerin insanı kötülüklerden alıkoyduğunu buyuruyor.

Namaz insana sabrı ve kibirlenmemeyi öğretir. Bir işi düzenli yapmak, bunu sürekli hale getirmek sabrı, secdeye eğilmek ise insanın gururunu kırarak ona mütevazi olmayı öğretir. Ayrıca namaz hakkı ile kılındığı zaman kişinin kötü ahlaklarını bitirir.

  • Namaz kılarak insan Alah’ı hatırlar.
  • Namaz kılan bir kimse Allah’ın (c.c.) huzuruna çıkar, O’nunla olan bağını güçlendirir.
  • Sorumluluklarının farkında olur.
  • Kötü davranışlar yapmaktan uzaklaşır.
  • İyi ve güzel davranışlara yönelir. Böylece namaz kılan kişi ahlakını da güzelleştirmiş olur
Kısaca yazalım: Namaz insana Allah’ı ve Allah’a karşı sorumluluklarını günde 5 vakit hatırlatır. Bu sayede kişi kötülüklerden uzak durur, kendini korur. İyi ve güzel ahlaklı olmaya çalışır. Bu da insanın ahlaki gelişimine katkı sağlar.

458
60
409
110
54
60
439
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.