Namazın önemini belirten bir ayet ve bir hadis

Namazın önemini belirten bir ayet ve bir hadis
Namazın önemini belirten bir ayet ve bir hadis örnek olarak yayınlayacağız.

Ayet-i Kerimde Namaz: 

''Gerçekten ben, Allah'ım benden başka ilah yoktur,şu halde bana ibadet et ve beni zikretmek için dosdoğru namaz kıl.'' Taha Suresi 14. ayet

''Sana kitaptan vahy edileni oku ve namazı dosdoğru kıl, gerçekten namaz kötülüklerden ve çirkinliklerden alı koyar.'' Ankebut Suresi 45. ayet 

''Nihayet onların peşinden öyle bir nesil geldi ki bunlar nefislerinin arzularına uydular, namazı terkettiler. bu yüzden ileride sapıklıkların cezasını görecekler, onlar gayya kuyusuna atılacaktır ( cehennem kuyusu).'' Meryem Suresi 59. ayet 

Namazla ilgili hadisler
1- "ان بين الرجل و بين الشرك و الكفر ترك الصلاة" “Muhakkak ki, kişi ile şirk ve küfür arasında namazın terki vardır” (Müslim, Îmân 134)
2- " بين الرجل و بين الشرك و الكفر ترك الصلاة " “Kişi ile şirk ve küfür arasında namazın terki vardır” (Müslim, Îmân 134)
3- " العهد اللدي بيننا و بينهم الصلاة فمن تركها فقد كفر" “Onlarla (kafirlerle/münafıklarla) bizim aramızdaki ahit (fark), namazdır Her kim onu terk ederse, küfretmiş olur” (Tirmizî, İman 9; İbn Mâce, İkâme’s-Salah 77)

Kaynak:Eğitim Sistem

4038
1147
4374
482
1192
1908
1390
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
9 Yorum