Nanemolla nedir

Nanemolla nedir
Nanemolla nedir, nanemolla ne demek, TDK’ya göre nanemolla sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Son zamanlarda anlamı merak edilen kelime öbekleri arasında yer alan nanemolla ne demek, TDK'ya göre nanemolla ne anlama geliyor? Kelimenin hangi dilden kültürümüze geldiği de merak duyulan noktalar arasında. Peki nanemolla kelimesinin kökeni ne, nanemolla kelimesinin kaç anlamı var?

Nanemolla, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan nanemolla kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları olan nanemolla kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir.

TDK'ye göre nanemolla ne demek, nedir

Nanemolla kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre nanemolla kelimesi anlamı şu şekildedir:

  • Çok sık hastalanan, sağlıksız (kimse)
  • İşten kaçınan, üşengeç
  • Güçsüz, dayanıksız (kimse)

Nanemolla kelimesi cümle içerisinde kullanımı

  • Nanemollalar gibi boyuna hastalık derken, derdi nedir diye içine vesvese girecek...
  • "Nanemollalar gibi boyuna hastalık derken, derdi nedir diye içine vesvese girecek..." - Sermet Muhtar Alus

1
0
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.