Nasr suresinin okunuşunu ve anlamı

Nasr suresinin okunuşunu ve anlamı
Nasr Suresi, Kur'an'da yer alan 110. suredir, toplam 3 ayettir. Nasr Suresi okunuşu ve anlamını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Nasr ne demektir? Nasr (İzaca) Suresi ne zaman ve nerede inmiştir? Nasr (İzaca) Suresi’nin okunuşu, anlamı ve tefsiri nasıldır? İşte Nasr (İzaca) Suresi hakkında bilgiler...

Nasr Suresi, Medine'de nazil olmuş bir suredir. Nasr sözcüğünün dilimizdeki anlamı ise yardım etmek ve zafer anlamına gelmektedir. Nasr suresi, 3 ayetten oluşur. Kur'an-ı Kerim'in 110. suresidir. Bu sureye Nasr denilmesinin nedeni; Allah-u Teala'nın, Resûl-i Ekrem’i, zafere ulaştırmayı müjdelediği ve bu yol da yardım ettiğini göstermesidir. 

Nasr Suresi Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.
1- İzâ câe nasrullahi velfeth
2- Ve raeytennâse yedhulûne fî dinillâhi efvâcâ
3- Fesebbih bihamdi rabbike vestağfirh, İnnehû kâne tevvâbâ

Nasr Suresi Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla
Allah'ın yardımı ve fetih geldiğinde,
İnsanları bölük, bölük Allah'ın dinine girerlerken gördüğünde.
Artık Rabbini hamd ile tesbih et ve bağışlamasını dile! Muhakkak ki, O, çok bağışlayandır!

Nasr Sûresi'nin Nüzûlü

Nasr Sûresi, Mushaftaki sıralamada yüz onuncu, iniş sırasına göre yüz on dördüncü sûredir. Medine döneminde Tevbe sûresinden sonra nâzil olduğu ve tam sûre olarak Kur’an’ın en son inen sûresi olduğu kabul edilmektedir. (Elmalılı, IX, 6234). Sûrenin Vedâ haccı esnasında Mina’da indiği rivayet edilir. (bk. Şevkânî, V, 602)

Nasr Sûresi'nin Adı/Ayet Sayısı

Sûre adını ilk âyetinde geçen ve “yardım, zafer” anlamına gelen nasr kelimesinden almıştır. Hz. Peygamber’in vefatına işaret olarak değerlendirildiği için “Tevdî” (Vedâ) adıyla da anılmaktadır; ayrıca “İzâ câe...” ve “Fetih” adları da vardır.

Nasr Sûresi'nin Konusu

Nasr Sûresi’nde Allah’ın Hz. Peygamber’e nasip ettiği zafer, fetih ve fetih sonrası insanların grup grup İslâm’a girmelerinden bahsedilmektedir.

115
76
81
77
19
19
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.