Natürmort nedir

Natürmort nedir
Natürmort, konusu cansız varlıklar (ölü hayvanlar) veya nesneler (meyveler, çiçekler, vazolar, vb.) olan sanat eseri. Fransızca: Nature morte , "ölü doğa" anlamına gelen tanımlamadan Türkçeye geçmiştir.

Bu terim sanat alanında 17. yüzyılın sonlarına doğru kullanılmaya başlanmıştır. Manzara ve portre resimlerinin dışında, çeşitli nesnelerin bir araya getirilerek bir kompozisyon oluşturmasıyla ortaya çıkan resim türüdür. Natürmort, Avrupa Seferleri sırasında Osmanlı'ya geçmiştir. Modern sanatta büyük yer tutar.

Natürmort nedir

Natürmort, hareketsiz durgun doğa anlamına gelmektedir. Resim sanatında kullanılan bir terimdir aynı zamanda. Hareketsiz, yani dalından koparılmış meyve ve sebzelerin, bazı günlük eşyaların, vurulmuş kuşların, balıkların resimlerine de natürmort resim denir.

Ünlü natürmort sanatçıları kimler

1- Caillebotte, Gustave (1948-1894)
2- Beijeren, Abraham Hendrick Van (1620-1690)
3- Altman, Nathan

Sözlükte Natürmort ne anlama gelmektedir

Konusu, çiçek, meyve gibi şeyler ya da cansız varlıklar olan (resim), ölüdoğa.

46
11
206
13
80
66
38
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.