Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır, Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır dizelerde anlatılmak istenen ne

Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır, Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır dizelerde anlatılmak istenen ne
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır, Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır dizelerde anlatılmak istenen nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır,
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.”
(M. Âkif Ersoy, Safahat, s. 267.)
Yukarıdaki dizelerde anlatılmak istenen nedir? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Mehmet Akif Ersoy'un bu dizelerinde ifade ettiği temel düşünce, insanların ahlaki yüksekliklerinin sadece vicdanî bir duyarlılıkla değil, aynı zamanda irfanla, fazilet hissiyle ve Allah korkusuyla şekillendiğidir. Şair, ahlaki değerlerin temelinde derin bir içsel deneyim ve Allah'a karşı bir sorumluluk duygusunun olduğunu vurgulamaktadır.

1652
1332
1001
142
141
143
462
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum