Ne irfandır veren ahlaka yükseklik, ne vicdandır; Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır demiştir

Ne irfandır veren ahlaka yükseklik, ne vicdandır; Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır demiştir
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik, ne vicdandır; Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır demiştir şairin bu dizelerde anlatmak istediği mesaj nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İstiklal şairimiz Mehmet Âkif Ersoy, bir şiirinde,
“Ne irfandır veren ahlaka yükseklik, ne vicdandır;
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.” demiştir.
Şairin bu dizelerde anlatmak istediği mesaj nedir? Yorumlayınız.

Ödev cevabı kısaca : Mehmet Akif Ersoy'un bu dizesinde, ahlaki yüksekliğin sadece bilgi ve vicdanla değil, aynı zamanda Allah korkusuyla oluştuğunu vurgular.

Mehmet Akif Ersoy'un bu dizesinde, insanın ahlaki yüksekliğinin sadece bilgi (irfan) ve vicdanla sınırlı olmadığını vurgulamaktadır. İrfan, yani bilgi veya eğitim, kişinin ahlaki değerlerini belirleyen yüksekliği sağlayamaz. Vicdan da tek başına yeterli değildir. Bunun yerine, insanın ahlaki üstünlüğü, yani fazilet, Allah korkusu ile yoğrulmuş bir vicdanın ürünüdür. Yani, insanların ahlaki değerlerle donanması sadece bilgi ve vicdanla değil, aynı zamanda Allah'a duyulan korku ve saygıyla olur. Bu dizelerde Akif, ahlaki erdemlerin kaynağının içsel bir bilinç ve Allah korkusu olduğunu vurgular.

1
0
1
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.