Ne tür kitaplar okumaktan hoşlanırsınız

Ne tür kitaplar okumaktan hoşlanırsınız
Ne tür kitaplar okumaktan hoşlanırsınız, hangi tür kitapları okumayı seversiniz, kitap seçerken nelere dikkat etmeliyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kitaplar sadece boş zaman geçirmek adına sadece kurgusal makaleleri inceleyen kişilerin de aynı zamanda benzer konuları içerebilecek biçimde seçildiğinde bir nefeste okunabilecek türdedir. Böylelikle insanları gelişimine katkı sağlayabilecektir. Bu yüzden de kişisel gelişimlerini ortaya koyabilmeleri açısından da son derecede etkin bir sonucu ortaya koyma noktasında da ideal olarak değerlendirilmektedir.

Hoşlanılan kitap türleri yaşa göre de değişim göstermektedir. Gençlerin kitap türleri genelde romantizm ya da polisiye odaklı olsa da ilerleyen yaşlardaki insanların daha çok bilimsel ve klasiklere yönelmeleri durumu gözlemlenebilmektedir. Hoşlanma durumları da zaman içerisinde değişkenlik gösteren bir durum olarak da söz konusu olan bir gelişme olarak ifade edilmektedir.

Yaş sınırı

Bilindiği gibi kitap kapaklarının üzerinde yaş sınırları belirtilir. Bu yaş sınırlamaları gerçekten de önemlidir. Çünkü yazarlar çocukların zihin yapılarına uygun kitaplar yazarlar ve bunu kitaplarında belirtirler. Kütüphanelerden veya kitap satan mağazalardan kitap alırken seçiminizi hep çocuk kitapları kategorisinden yapın.

Arka kapak

Önsöz kadar kapağın arkasında yazan ve özet veren paragraflar da oldukça önemlidir. Bu alanda genelde kitabın konusu ve yaşanacak olaylar ya da kitap hakkında ünlü yazarların yorumları yazar. Çocuklara veya yetişkinlere kitap seçerken kitabın arka kapağında yazanlar okunmalıdır.

İlgi çekici kitaplar

Eğer çocuğunuz kitap okumayı sevmiyorsa veya kitap okurken sıkılıyorsa, çocuğunuza kitap okumayı sevdirmek için kapağı ilgi çekici tasarımlara sahip kitaplar almalısınız. Bu kitaplar çocuklarda kitap okuma hevesi yaratacaktır.

Ana fikir

Çocuklar yetişkinlerden daha yaratıcı ve daha hayalperest bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kitap konuları da onların yapılarına uygun olmalıdır. Aynı zamanda yararlı olmaları ve çocuklara bir şeyler katmaları da önemlidir. Seçtiğiniz ana fikir çocuklarda bir kültür veya ahlak temeli oluşturmalıdır. Bilindiği gibi çocuklar daha erken ve kolay öğrenir, bu yüzden çocuklara içinde argo kelimeler geçen kitaplar almayın. Ana fikir her zaman çocuğa yararlı şeyler katmalı ve doğruyu aşılamalıdır.

Çocuklar için hangi tür kitaplar seçilmeli?

Çocuklara araştırma, tarih, felsefe ve psikoloji kitapları okutmamalısınız. Masal kitapları okuturken altında yatan gizli mesajları anlamak ve ona göre kitap seçmek gerekir. Şiir kitapları derin konular içermemeli ve daha anlaşılır olmalıdır. Çocuklara yaşına uygun gezi, tarih, bilim kurgu ve biyografi kitapları okutmanız çocuklarınızın gelecekte derslerine daha yatkın olmasını sağlayabilir ve entelektüelleşmesine yardımcı olur. Çizgi romanlar çocuğunuzun yaratıcılığını artırabilir.

45
44
28
3
0
4
184
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.