Neden başkalarına ait temizlik malzemelerini kullanmamamız gerekir

Neden başkalarına ait temizlik malzemelerini kullanmamamız gerekir
Neden başkalarına ait temizlik malzemelerini kullanmamamız gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sabun her kullanımdan sonra insan vücudundaki organizmalarla kaplanır. Bu organizmalar zararsız olabileceği gibi hastalıklara sebep olan mikroplar da olabilir. Hatta sabun antibakteriyel olsa da kendi üzerindeki mikropları yok edebilecek kadar etkili değildir, ayrıca ıslak bir sabunlukta kalan sabunlarda bakteri, mantar ve virüs üremesi çok daha kolay olmaktadır.

Havlular küf, mantar ve bakteriler için özellikle de nemli banyo ortamında asılı duruyorsa bunların mantar enfeksiyonlarına, sivilcelere ve hatta göz enfeksiyonlarına yol açma riski çok daha fazladır.

Yıkanırken kullanılan lifler sık sık kullanıldığı için pek kurumaya fırsat bulamaz, bu nedenle ölü derilerden mantar ve virüslerin üreyip lif ipliklerin arasından yaşaması kolaylaşır. Böyle bir lifin sivilce ve çeşitli mantar enfeksiyonlarına çok daha kolay şekilde sebep olabileceği açıktır.

Tıraş bıçakları bakteri ve ölü deri biriktirdiği için ne kadar çok insan kullanırsa o kadar çok enfeksiyon riski taşır. Ayrıca jiletle oluşabilecek sıyrık ve kesikler de hepatit ve HIV gibi kan yoluyla bulaşan hastalıkların bulaşmasına sebep olabilir.

Bir başkasının tırnak makasını kullanmak tırnak mantarına yol açabilir. Tırnak makası her kullanımdan sonra mutlaka alkolle temizlenmeli ve kesinlikle başkasıyla paylaşılmamalıdır.

Diş fırçası kullanıldıktan sonra temizlense de bakteriler fırçanın kılları arasında üremeye devam eder. Bu nedenle bir başkasının ağzındaki bakterilerin bulunduğu bir fırçayı kullanmak hastalığa neden olabilir. Bunun yanında diş eti kanamaları sebebiyle kan yoluyla bulaşan hastalıklar da söz konusu olabilir.

Özellikle banyo terlikleri ıslak ve nemli kaldığından bakteri ve mantarlar için mutlak bir üreme alanıdır. Bu yüzden terlik kişisel bir eşyadır, başkasına aitse kesinlikle kullanılmamalıdır. Yine başkasına ait çoraplar da aynı türden riskleri taşıdığı için sakıncalıdır.

Kulaklıklar, özellikle hareket hâlindeyken kullanıldıklarında sıcaklık ve nem artışıyla tam bir bakteri yuvası hâline gelir. Çeşitli hastalıklara sebep olabilecek bu bakterilerden uzak durmak için başkasına ait kulaklıklar kullanılmamalıdır.

114
115
154
113
111
113
112
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.