Neden tahta kaşıkla karıştırırken eli yanmamıştı, hemen tahta kaşığı aldım. Kaşık, elimi artık gerçekten yakmıyordu

Neden tahta kaşıkla karıştırırken eli yanmamıştı, hemen tahta kaşığı aldım. Kaşık, elimi artık gerçekten yakmıyordu
Neden tahta kaşıkla karıştırırken eli yanmamıştı? Hemen tahta kaşığı aldım. Kaşık, elimi artık gerçekten yakmıyordu. Metal kaşık ile tahta kaşığın ne farkı vardı konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Neden tahta kaşıkla karıştırırken eli yanmamıştı? Hemen tahta kaşığı aldım. Kaşık, elimi artık gerçekten yakmıyordu. Metal kaşık ile tahta kaşığın ne farkı vardı?

Ödev cevabı kısaca : Tahta kaşık, ısıyı daha az iletken olduğu için elinizi hemen yakmaz. Metal kaşık ise ısıyı daha iyi iletir, bu nedenle sıcak sıvıya temas ettiğinde hızla ısınabilir ve elinizi yakabilir.

Metal, ısıyı iyi iletir. Bu nedenle, metal kaşıkla karıştırırken eliniz yandı. Tahta ise, ısıyı metal kadar iyi iletmez. Bu nedenle, tahta kaşıkla karıştırırken eliniz yanmadı. Kısaca, metalin ısı iletkenliği tahtadan yüksektir.

0
53
52
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.