Negro nedir

Negro nedir
Negro nedir, negro ne anlama gelir, siyahilere karşı gerçekleştirilen sözlü ırkçı saldırılardan biri olan negro ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Araştırmalara göre “negro” kelimesi köken itibariyle Latin ve Yunan dillerinden mülhem olup Avrupa dışındaki “beyaz olmayan” toplumlar için kullanılmıştır. İspanyolcada 'siyah' anlamına gelen 'negro' siyahilere karşı kullanılan bir ırkçı kelime olarak kalıplaşmıştır. Dünyanın çoğu yerinde ırkçı kelimler arasında yer almaktadır. 

Negro; zenci, Afrika zencisi; siyah derili insan; s. zencilere ait; siyah derili. Negress, negress i., asağ. zenci kadın. Negroid, negroid i., s. zenci ırka mensup kimse; s. zencimsi, zenciye benzer; zencilere mahsus anlamına gelmektedir

Negro nasıl ırkçı bir ifade oldu

Özellikle ABD'de yaşayan siyahileri aşağılamak için 'negro' ve 'nigga' gibi ifadeler kullanılıyordu. Siyahilere isimleriyle hitap etmeyen ve 'negro' diye tanımlayan beyazların bu tutumu zamanla ırkçılık göstergesi olmaya başladı. Siyahiler bu telaffuza karşı mücadele edip, isimleri olduğunu ve birer birey olduklarını vurgulayarak 'negro' ifadesine karşı yıllarca mücadele verdi.

No To Racism Ne Demek

No to Racism, Türkçe'de Irkçılığa Hayır anlamına gelmektedir.

2
1
1
1
29
7
286
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.