Neml suresi, 19. ayette yer alan dua nedir

Neml suresi, 19. ayette yer alan dua nedir
Neml suresi, 19. ayette yer alan dua nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Neml suresi Mekke döneminde inen bir suredir. 93 ayetten meydana gelir. "Neml" kelimesi karınca anlamına gelir. Sure ismini 18. ayette bulunan "neml" kelimesinden alır.

Neml suresinin 19. ayetinde yer alan duayı yazalım.

"Fe tebesseme dahıken min kavliha ve kale rabbi evzı’ni en eşkure ni'metekelleti en’amte aleyye ve ala valideyye ve en a’mele salihan terdahu ve edhılni bi rahmetike fi ibadikes salihine."

"Bunun üzerine Süleyman (a.s.) onun sözüne gülerek tebessüm etti. Ve: "Rabb'im, bana, anne ve babama enam buyurduğun nimetlere şükretmekte ve senin razı olduğun salih amel yapmakta beni başarılı kıl. Ve beni, rahmetinle salih kullarının arasına dahil et." dedi."

Neml suresinin Mekke’de 48. sırada inmiş olduğu kabul edilir. Adını 18. ayetteki “neml” sözcüğünden almıştır. İçerisinde Süleyman peygamber ile ilgili bilgiler bulunması sebebiyle sureye “Süleyman Suresi” de denilmektedir. İniş sırasına göre Şuara suresinden sonra gelen Neml suresi, resmî mushafta da Şuara suresinden sonra tertip edilmiştir. Mahşere ve kıyametin kopuş anlarına ait sahnelerin kısaca yer aldığı, duyarsız inkârcıların ve yalanlayıcıların uyarıldığı, Musa, Süleyman, Salih ve Lut peygamberlerin çevresindekilerin durumlarının ibret için örnek gösterildiği surenin asıl konusu yine Kur’an’dır. Sure Kur’an ile başlamakta ve yine Kur’an ile bitmektedir.

30
4
4
4
4
4
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.