Nerede birlik, orada dirlik

Nerede birlik, orada dirlik
Nerede birlik, orada dirlik, kişiler arasında anlaşma, duygu ve düşünce birliği olursa orada huzur, güven ve düzen olur anlamında bir söz.

Nerede birlik, orada dirlik atasözünün anlamı şu şekilde :

Kişiler arasında anlaşma, duygu ve düşünce birliği olursa orada huzur, güven ve düzen olur. İnsanlar kaderde, tasada, kıvançta ve sevinçte bir olursa, dünya sanki cennet gibi olur. Çünkü böyle bir toplumda tam bir dayanışma ve kaynaşma vardır. Aralarında duygu ve düşünce birliği bulunan topluluklar, dirlik ve düzenlik içinde yaşarlar.

İnanç duygu düşünce zevk gibi toplum hayatını ilgilendiren hususlarda birlik ve beraberliğin büyük önemi vardır. Belli bir düzenin devamlılığı ancak birlik ve beraberlik ruhu ile sağlanır. Hangi büyüklükte olursa olsun bir topluluğun ayakta kalabilmesi aynı duyguların paylaşılmasına bağlıdır. Nitgekimaynı fikir ve inanç çevresinde toplanan kişilerde bölük-pörçük gruplardan daha güçlü uzun ömürlü düzenli ve huzurlu olurlar. Birlik ve beraberlik ruhunu aşılamak için söylenir. 

Nerde birlik orda dirlik (Nerede birlik, orada birlik) ana fikri nedir

Başarı ve mutluluğa, duygu ve düşünce birliğiyle ulaşılır.

Nerde birlik orda dirlik örnek cümle

Hangi yerde, toplumda duygu, düşünce ve inanç birliği varsa dirlik ve düzenlik de oradadır. Orada insanlar mutlu, huzurlu, başarılı ve uyumlu bir hayat sürerler.

191
167
106
120
331
96
112
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.