Nerede birlik, orada dirlik, sürüden ayrılan kuzuyu kurt kapar

Nerede birlik, orada dirlik, sürüden ayrılan kuzuyu kurt kapar
Nerede birlik, orada dirlik, sürüden ayrılan kuzuyu kurt kapar yukarıdaki atasözlerini Âl-i İmrân suresinin 103. ayetine göre değerlendirerekdüşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Al-i İmran Suresi 103. ayet

“Hep birlikte Allah’ın ipine (İslam’a) sımsıkı yapışın, parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O’nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.”

“Nerede birlik, orada dirlik”
“Sürüden ayrılan kuzuyu kurt kapar”

Birlik ve beraberliğin gücümüzü artıracağı, huzurlu bir toplum meydana getireceği, ayrılıkların ise toplumu ve bireyleri tehlikelere atacağı bu ayet ve atasözlerinde anlatılmıştır.

İslam dini Müslümanların birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamalarını istemiştir. Ayrılıkların dinimizi ve toplumu tehlikeye atar.

Birlik ve berberliği önem veren .İslam dini namazların cemaatle kılınmasını tavsiye etmiştir. Hac ibadetinin toplu yapılması ve bir çok ibadetteki birlikte hareket etme birlik içinde olmanın önemini göstermektedir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.