Newton’ın İkinci Hareket Yasası kullanılarak itme ve çizgisel momentum kavramları arasında nasıl bir ilişki kurulabilir

Newton’ın İkinci Hareket Yasası kullanılarak itme ve çizgisel momentum kavramları arasında nasıl bir ilişki kurulabilir
Newton’ın İkinci Hareket Yasası kullanılarak itme ve çizgisel momentum kavramları arasında nasıl bir ilişki kurulabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Newton’ın İkinci Hareket Yasası kullanılarak itme ve çizgisel momentum kavramları arasında nasıl bir ilişki kurulabilir

Ödev cevabı kısaca : Newton'un İkinci Hareket Yasası, bir cismin çizgisel momentumundaki değişimi (ivme) kütlenin ivmesiyle ilişkilendirir. İkinci Hareket Yasası denklemi F = m⋅a şeklinde ifade edilir ve bu denklem, cismin üzerine etki eden net kuvvetin, cismin kütlesinin ivmesiyle doğru orantılı olduğunu gösterir. Çizgisel momentum (p), kütle (m) ile hız (v) çarpımı olarak tanımlandığından, bu yasa, itme (kuvvet) ile çizgisel momentum arasında bir ilişki kurar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.