Nezaket kurallarına niçin uymalıyız

Nezaket kurallarına niçin uymalıyız
Nezaket kurallarına niçin uymalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nezaket, her türlü kaba davranıştan uzak ince ve kibar davranmak anlamına gelir. Nezaket kurallarına uymak çok önemlidir. Çünkü nazik olmak, kibar olmak insani ilişkilerin gelişmesini sağlar.

Nezaket kurallarına uymak zorundayız. Çünkü barış ve huzur ortamı oluşur, sevgi ve saygı ortamı oluşur. Samimi ve dürüst bir ortam oluşur.

Yaşamı kolaylaştırmak ve ilişkileri düzenlemek açısından nezaketli olmak önemli. Nezaket ilişkilerde ince, zarif ve ölçülü olmaktır. Nezaket kurallarına uymak, kibar olmak belirsizliği azaltır ve istikrar sağlar.

Fransız general Foch bir topluluğa nezaketin önemi üzerine konuşma yaparken dinleyicilerden birisi ayağa kalkar ve ‘’Nezaket havadır, hava’’ diyerek gereksizliği üzerine dem vurur. Foch un cevabı oldukça manidar oldu; ‘’Evet centilmen, bu harika bir benzetme oldu, ben hiç böyle düşünmemiştim, nezaket gerçekten de havadır. Otomobilin lastikleri içindeki havadır, otomobilin sarsılmadan güvenli gitmesi için lastiklerde hava olması gerekir’’

Bizde ise çok güzel bir laf vardır; İnsanın süsü yüzdür, yüzün süsü gözdür, aklın süsü bilgi, davranışın süsü nezakettir. Lady Montague nin güzel bir sözüyle yazımı bitirmek isterim. ‘’Nezaketin hiçbir maliyeti yoktur ama her şeyi satın alır.

365
169
365
121
171
160
240
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum