Nezaket kurallarına uyulmayan ortamlarda ne gibi sorunlar yaşanabilir

Nezaket kurallarına uyulmayan ortamlarda ne gibi sorunlar yaşanabilir
Nezaket kurallarına uyulmayan ortamlarda ne gibi sorunlar yaşanabilir, toplumsal ilişkilerin sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesinde nezaket kurallarının rolü nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Toplumsal hayat bir düzen gerektirir. Düzen kurallarla sağlanır. Bu kurallar uyumlu, adaletli ve huzurlu yaşamın temel eseridir. Toplumda herkes istediği gibi davranırsa karmaşa çıkar; toplum hayatı çekilmez olur. Toplum huzuru için kurallara uymak her vatandaşın görevidir.

Nezaket, ince, kibar ve örf ve geleneklere sahip kalarak yaşamak ve davranmak anlamına gelir. Nezaket sahibi insanların yaşadığı toplumda sorunlar oldukça az olur.

Nezaket kurallarının olmadığı yerde kabalık ve kaba kuvvet olur. Kabalık ve kaba kuvvetin olduğu yerde kargaşa olur, adaletsizlik olur, zulüm olur ve haksızlık olur.

332
215
103
46
37
25
458
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum