Niçin ibadet edilir

Niçin ibadet edilir
Niçin ibadet edilir, niçin ibadet ederiz kısaca maddeler halinde yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

İbadet; Allah’a saygı göstermek, onun buyruklarını yerine getirmek ve yasaklarından kaçınmaktır. İbadet yapmakla Allah’a olan sevgi, saygı, inanç ve bağlılığımızı ortaya koymuş oluruz.

Kur’an, ibadet konusu üzerinde önemle durur. Bir ayette “…Rabb’inize ibadet edin ve iyi işler yapın ki kurtuluşa eresiniz.” buyrulmaktadır. Namazlarda okunan, “Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.” ayetiyle de ibadetin sadece Allah için yapılması gerektiği ifade edilmektedir.

Çünkü Allah, biz insanları kendisini tanıyıp îman etmemiz ve ibâdette bulunmamız için yaratmıştır. Bu husus Kur’ân-ı Hakîm’de “Ben insanları ve cinleri ancak bana ibâdet etsinler diye yarattım.”1âyetiyle beyan edilmiştir.

Bu yüzden birer mü’min olarak, bu âyet-i kerîmenin ifade ettiği yaratılış gayemize uygun şekilde hareket eder, Hâlık’ımıza karşı ibâdet ve kulluk vazifemizi yerine getirmeye çalışırız.

  • Yüce Allah'ın rızasını kazanmak için,
  • Allın (c.c.) emri olduğu için,
  • Kulluk görevimizi yerine getirmemiz için,
  • Allah'ın sevgisini kazanmak için ibadet ederiz,
  • Cennete ulaşabilmek için ibadet ederiz,
  • Sosyal hayatımızı anlamlandırmak için ibadet ederiz,
  • Dünyamızı şekillendirmek için ibadet ederiz.

2909
1910
3009
457
467
328
2749
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum