Niğbolu Zaferi ile Osmanlı Devleti'nin İslam dünyasında itibar kazanması arasındaki ilişki

Niğbolu Zaferi ile Osmanlı Devleti'nin İslam dünyasında itibar kazanması arasındaki ilişki
Niğbolu Zaferi ile Osmanlı Devleti'nin İslam dünyasında itibar kazanması arasındaki ilişkiyi yazınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Niğbolu zaferi Osmanlılar'ın kazandığı, Haçlılar'ı ise üzüntüye ve yasa boğan bir zaferdir. Macar Kralı Sigismund’un öncülüğünde Macar, Fransız, İngiliz, İskoç, Alman, Lehistan ve Venedik devletlerinin askerlerinden oluşan bir topluluk 130 bin kişiydi. Osmanlı ordusu ise 80 bin kişiydi.

Haçlılar Osmanlı'yı bozguna uğratmayı planlıyordu. Ancak Yıldırım Bayezid inanılmaz savaş taktikleri ile düşman ordusunu büyük bir bozguna uğrattı. Düşman ordusundaki Fransız askerlerine çok güveniliyordu, ancak süvariler, arazi yapısı nedeni ile atlarından inmek durumunda kaldı. Bu durumda Osmanlı askerleri ile yerde savaşamadı ve Osmanlı askerlerinin karşısında duramadılar. Düşman askerleri öldürüldü ve birçoğu esir alındı.

Büyük bozguna uğrayan Haçlı ordusu yıllar boyunca kendine gelemedi. Niğbolu zaferi Avrupa'da büyük ses getirdi. Fransız saraylarında krallar bu konudan bahsedilmesini bile yasakladı, çünkü psikolojileri bozuluyordu.

Büyük hükümdar Yıldırım, hepsinin korkusu olmuştu. Bu büyük Haçlı ordusunun yenilgiye uğratılması, Osmanlı devletinin İslam dünyasında büyük itibar kazanmasına neden oldu. Çünkü bu büyük Haçlı ordusunu, Osmanlı'dan başka kimse yıkamazdı.

2104
1116
1116
313
331
312
2612
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.