Nisa suresi 135. ayette adaletin uygulanması konusunda hangi hususlara vurgu yapılmaktadır

Nisa suresi 135. ayette adaletin uygulanması konusunda hangi hususlara vurgu yapılmaktadır
Nisa suresi 135. ayette adaletin uygulanması konusunda hangi hususlara vurgu yapılmaktadır, sınıfta arkadaşlarınızla değerlendiriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. (Onları sizden çok kayırır.) Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.”
Yukarıda verilen Nisa suresi 135. ayette adaletin uygulanması konusunda
hangi hususlara vurgu yapılmaktadır? Sınıfta arkadaşlarınızla değerlendiriniz.
Ulaştığınız sonuçları aşağıya listeleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Bu ayette, iman edenlerin Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle korumaları gerektiği vurgulanmaktadır. Şahitlik yapılan kişilerin sosyal statüsü ne olursa olsun, adaletten sapmamaları gerektiği belirtilir. Adaleti yerine getirirken kişisel çıkarlara veya duygulara değil, Allah'ın emirlerine ve adalet ilkelerine uyulması gerektiği ön plana çıkar. Gerçeği çarpıtmak veya şahitlikten çekinmek gibi adaletsiz davranışların Allah'ın huzurunda hesaba çekileceği hatırlatılır. Ayet, adil davranmanın evrenselliğine ve herkesin hakkını koruma sorumluluğuna vurgu yapar.

1
0
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.